Έκθεση κοστουμιών με θέμα την Όπερα «Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 5, Μόνο Ανακύκλωση» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Έκθεση κοστουμιών με θέμα την Όπερα «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 5, Μόνο Ανακύκλωση»

ekthesi-kostoumion

13/11/2019


ekthesi-kostoumion Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 η Κάρμεν, η Μαντάμ Μπατερφλάι, η Αΐντα, η Παρθένα της Ορλεάνης αναμείχθηκαν με Βαλκυρίες, «Drama Queens», Νυχτερίδες και Δαίμονες, και μαζί με άλλες 50 ηρωίδες βγαλμένες από όπερες, αλλά και με φιλόμουσα ζευγάρια, παρέλασαν στον Κήπο του Αλέξανδρου, στην 5η κατά σειρά «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα, Μόνο Ανακύκλωση» με θέμα την Όπερα, που οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Νέας Παραλίας».

 

ekthesi-kostoumion Τώρα ήρθε η στιγμή να βρεθούν στον «φυσικό» τους χώρο! Και πόσο πιο «φυσικός» από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 για δέκα μέρες, από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου 2019. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις ιδιαίτερες αυτές δημιουργίες, που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά. Διότι τίποτα δεν πετιέται κι από τα «σκουπίδια» μπορούν να βγουν, όπως από την όπερα, αριστουργήματα!

 

ekthesi-kostoumion Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορηγοί της είναι η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α., η SARAH LAWRENCE και οι: Make up concepts academy by marianna vlasidou, mob salons: z2zoidihairsalon, Pola & art, Hair Affair by Mitsas και Stefanos Aggelidis hairsalon.

 

 

 

ekthesi-kostoumion Η «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα», μια επίδειξη μόδας που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο εδώ και πέντε χρόνια, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας». Άνθρωποι που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τον χώρο του ενδύματος καλούνται να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, κάθε χρόνο με διαφορετικό θέμα, δίνοντας διέξοδο στη δημιουργικότητά τους αλλά και εκφράζοντας ένα έντονο οικολογικό μήνυμα. Η δράση έχει αγκαλιαστεί από τους απλούς αλλά και τους «επώνυμους» πολίτες, οι οποίοι συχνά παίρνουν μέρος ως μοντέλα, ενώ εξυπακούεται πως στήνεται κάθε φορά σε κάποιο εμβληματικό και πάντα συναρπαστικό σημείο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2, φουαγιέ

20-30 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

 

ekthesi-kostoumion

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Οργανωμένες ξεναγήσεις μαθητών σχολείων: Δευτέρα – Παρασκευή, πρωινά

Ξενάγηση από τους δημιουργούς: Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972057734